Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2009 17:06 - Идеи за пазаруване
Автор: herbalife Категория: Други   
Прочетен: 966 Коментари: 0 Гласове:
0



Полезни съвети за здравословно пазаруване, в динамичния ни живот

В забързаното ежедневие, което водим и претрупаните ни списъци за нещата, които трябва да свършим през деня не ни остава време да помислим за това което ядем. Добрата новина е, че не Ви се налага да жертвате повече здравето и храната си, особено когато бързате много. Всъщност здравословното хранене е много по- важно от всякакви ангажименти.

Пазаруважте само богати на витамини храни като зеленчуци и плодове и нека те бъдат неизменнен ваш съучастник на трапецата. Запасете фризера си с замразен микс от зеленчуци и плодове. Една шепа зеленчуци ще дойде добре дошла на супата Ви, в гювечето Ви, или на плънката на пицата. А плодчетата, които сте замружили са много добра добавка към сладолада, които си проготвите сами или дори защо не на киселото мляко.

Спестете време, прекарвайки го със семействотоси като приготвте замразена месо с марина, пилешко, риба, с зеленчуци, кебаб, скариди, шишчета. Консервирания боб или лещата са лесна и здравословна алтернатива на месото и доста спестява вашето време за готвене. Вместо това го използвайте за да си приготвите чили паста, салата или супа.

За всеки е известен факт, че киселото мляко е богата на колчии храна. Естествено бедното на масло сирене е богато на протеин и калций.

Яйцата са много добра храна и лесно се приготвят-омлети, френски тостове за бързо хапване, на крак.

Съвети за здравословно пазаруване в напрегнатия ни живот

Не забравяйте все пак, че всеки един от нас е по своему “постоянен” и много често всеки би могъл да се поддаде на ненаситен апетит към типични любими неща, като пица или дори мелба, които могат да прибавят известни калории към линията Ви и да я развалят, ако ги консумирате в несъобразени количества. Макар, че понякога е доста трудно да спазваш перфектната диета всеки ден, съществуват все пак някои начини, които могат да ни помогнат в това ни начинание да се контролираме и да консумираме по-здравословна храна.

Първо трябва да осъзнаем защо имаме апетит към храната.Това се дължи на стреса, или когато сме уморени или самотни понякога. Направете си своята лична равносметка на какво се дължи при вас и се постараите да го избягвате.

Друг начин да избегнете големия си апетит е да го заместите със консумацията на здравословна храна. Например,ако Ви се ядат сладки неща, пробвайте да изядете една ябълка, вместо цяло парче кекс.

Доста често се случва дори един час след кат сте обядвали да ви се прияде пак, нали? Ако пак попаднете в тази ситуация, се постараите незабавно да се ангажирате с някаква работа и да отклоните вниманието си от глада – може да четете книга, да идете да оплевите градината или дори да се заемете с чистене, каквото и да е, само и само да отклони мислите ви от желанието за храна.

Постоянно пийте вода. И се ограничавайте от консумацията на сода, защото тя съдържа много калории.

Не пропускайте да се храните. Вместо да се натъпчите с 3 огромни порции през деня, стараите се да ядете редовно, но малки порции.

Разкараите затлъстяващите храни, складирани в хладилника Ви и започнете да пазарувате по умно. Заредете се със здравословна храна като плодове и зеленчуци. Най-важното за вас е да си поставите реална цел, приемете позитивно отношение към това да тренирате тялото си да спре да мисли само и единствено за храна и го насочете да избира само здравословата храна!




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: herbalife
Категория: Други
Прочетен: 70444
Постинги: 12
Коментари: 3
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930